Listor

Höstlisteriet

 

Stal en höstlista från Sandra Beijer.

Hur känner du inför hösten 2018?
Yrkesmässigt: Kaos, kontroll, kaos, kontroll, kaos under kontroll. Men jag tror att det blir bra.

Privat: Privat är livet väldigt bra. Har gift mig med min Niki, känner att jag har koll på vilka mina vänner är och njuter av vardagslivet med dem.

Vad är dina planer?
Styra upp min karriär, andas och behandla bloggen och podden som drottningar. Hänga längre helger i Ingå. Plocka svamp, laga middagar och läsa böcker framför brasan.

Vad är ditt favorit-te?
Grön chai.

Snyggaste höstaccessoaren?
Kashmirsjal. Inte bara fint utan värmer också som inget annat.

Vad är värst, kylan eller mörkret?
Har egentligen inga större problem med något av dem. Gillar att tända ljus och säga ord som ”myyyys” till allt och alla. Som skandinav lider man av konstant dåligt samvete när det är fint väder utomhus och du själv är inomhus. Den här sommaren har man knappt fått vara inomhus så lite soffa och smattrande regn utanför fönstret känns mer än välkommet (kan hända att jag tar tillbaka det här i november).

Top 3 godast höstmat?
1. Boeuf bourguignon
2. Raclette/fondue
3. Kantarellpasta

En utflykt du vill göra i höst?
Borde åka till Sverige och fixa nytt pass/id-kort med nytt efternamn. Sådant som man kunde göra på ambassaden för sådär fem år sedan. Nya tider.

En restaurang som är extra mysig på hösten?
Riviera är egentligen ingen restaurang utan en bio som serverar tapas och vin. Finns inget mysigare än krypa ner i en av sofforna med ett glas rödpang i handen och tugga på charkisar till en bra film. Just nu vill jag se ”Crazy rich asians”.

En bok du vill läsa i höst?
Läser om hela Harry Potter-serien för första gången på många år. Nostalgi på hög nivå.

Någonting du ser fram emot extra mycket just nu?
Jul. För första gången någonsin verkar det som om både min och Nikis familj kommer att fira i Finland. Aldrig hänt tidigare.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.