Landet

Ingåliveriet

Hej från Ingå. Vi har flyttat hit för tre veckor framåt eftersom jag endast jobbar två dagar i veckan och Niki inte har några problem med att pendla lite. Har med andra ord denna lilla havspärla som bas för den kommande tiden. Väldigt passande i denna värmebölja. Antar att jag inte är den enda som kämpat i stadsvärmen och ägnat fler timmar åt att leta efter en enda butik som säljer fläktar? Är man nu ägare av en gammal halvfungerande fläkt som man köpt för sådär tre euro på en marknad i Lahtis för tjugo år sedan så kan man numera sälja den för sådär 50€. Utbud och efterfrågan på fläktar är julis största samtalsämne.

Just därför är det magiskt att få fly stan och bosätta sig vid havet där man kan börja och avsluta dagen med att simma fram och tillbaka mellan bojarna i en havstempteatur på 27 grader. Sjuka tider.

Jag mår annars bra. Är så glad över att jag har fått börja simma igen efter någon veckas badförbud från läkare. Det var så jobbigt att behöva sitta och se på när alla andra plaskade runt i vattnet när man själv fick sitta på stranden och svettas. Så ja. Det känns som att livet har gått tillbaka till det normala. Så där som det var innan man hade kroppen full av hormoner och stora framtidsförändringar. Här är jag tillbaka med vinpimplande på terasser och mage som inte svullnar som en ballong. Lina så som jag var i början av juni. Same same men kanske lite annorlunda.

Men huvudsaken är att min kropp har återhämtat sig så snabbt och att jag känner mig glad igen. Finns hopp hörrni.

Baddräkt är ju bäst. Varför har jag envisats med bikini efter bikini när man kan gå runt som en 50-tals brud?

Iskall rosé och ostar på terassen innan kvällens middag. En positiv sak med att inte vara gravid (måste försöka se det så). Då får man röra varken eller. Ni som läst den här bloggen ett tag vet att jag har en förkärlek till sällskapsspel. Bezzerwizzer är alltid en klassiker.

Familjemiddagar. Min mamma och moster lärde sig av min kusin som håller kurser vid Raseborgs slott om ätbara vilda växter att Rallarros är en vacker salladsingrediens. Titta vad fint!

Var även duktig och lämnade in mina biblioteksböcker i tid (!?!?!) och lånade nya.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *