Random

Tre bra sakeriet

Jag har blivit utmanad av både Jenny och Kugge att göra ett inlägg om tre bra saker. Jag kanske inte direkt har varit snabbast på bollen med att göra min utmaning eftersom jag glömmer bort den hela tiden. Men här kommer den. Varnar för att det ibland blir lite åt det ostiga hållet. Förlåt för det.

 

3 bra saker med mina dagar

– Eftersom jag har ett jobb med varken regler eller fasta arbetstider lever jag ett väldigt flexibelt liv. Jag kan välja att jobba från ett kontor jag själv varit med att skapa eller om jag inte känner för det från någon annanstans. Känner jag mig seg på morgonen kan jag ta en sovmorgon och jobba kvällen istället, eller för den delen en söndag. Jag jobbar mer efter mål och projekt än själva grejen med att räkna arbetstimmar. Ett system jag trivs som fisken i vattnet med. Det vore i och för sig konstigt om jag inte gjorde det, med tanke på att det hela är något jag varit med och tagit fram.

– Min vardag överlag är ganska skön. Jag vet hur jag ska fördela min tid och på vad. I och med skapandet av podden blev det kanske en period lite mycket i mitt huvud, men jag tog en två veckors paus från den och kände mig okej igen. I slutändan är jag ganska bra på att lyssna på mig själv och göra saker som får mig att må bra.

– De dagliga promenaderna med Milla är något jag kommer att sakna när hon är borta. Att ha en organge liten hund som tvingar ut en i ur och skur är himla hälsosamt. Genom Milla kommer jag dagligen ut i naturen oavsett jag vill eller inte.

 

3 bra saker med mig

– Även om det inte alltid känns så är jag en väldigt positiv människa. Om jag numera tvekar på den saken kan jag bara titta på pokalen i plast på mitt skrivbord jag fick av mina kollegor som pris för att vara företagets glädjepiller. Roligt ändå att andra uppfattar en som glad och sprider fin feedback.

– Det kanske går hand i hand med att vara positiv. Men att jag är väldigt bra på att inte älta saker. Jag har ett så kort minne vilket kan göra andra frustrerade ibland. De vill ta upp saker om och om igen medan jag redan har glömt vad vi pratar om. Att inte älta saker gör mig nog till en gladare människa. Kan jag inte göra någonting åt ett problem så släpper jag det.

– Jag tror ofta på vad jag gör och bryr mig inte så mycket om andra tycker och tänker om  mig. Det gör ingenting för mig om jag tar risker eller skapar projekt som ingen annan tror på. En bra sak med det är att jag inte heller är rädd för att misslyckas. Då lärde man sig bara något nytt. Överlag känns det som att jag bryr mig mindre och mindre vad andra tycker om mig för varje år som går. Ibland tänker jag att det säkert sitter typer och skrattar åt mig för att jag bloggar/poddar/hörs. Sådär ”Lina, hon som bloggar, gud vad hon är pinsam”. Ja, men då får det vara så.

 

3 bra saker med mitt liv

– Niki. Med risk för att bli lite ostig nu. Men jävlar i havet vad jag älskar mitt liv på en helt annan nivå sen den nissen steg in i mitt liv. Bara tanken på att förlora honom är helt hemsk. Usch. Nej, men en mer stöttande, roligare, snällare eller finare man än Niki är en omöjlighet att finna. I alla fall för mig. Att vi tänker på samma sätt, alltid är ett team och vill det bästa för varandra är så himla fint att jag nästa börjar lipa lite. Hehe. Nej, men ni fattar grejen.

– Familjen betyder massor för mig. Vi är ganska tajta med varandra och gillar att umgås. Vi är en familj som jag är väldigt tacksam över att få vara en del av. Jag vet att de alltid har min rygg oavsett vad som händer och jag deras. De är kloka, smarta, snälla och roliga. Precis som jag. hehe.

– Ibland, eller egentligen ganska ofta funderar jag på hur tacksam jag är över mitt liv överlag. Hade jag berättat för den 24-åriga Lina som var jäkligt olycklig, förvirrad och semidesperat efter förändring att jag nu som 29-åring skulle ha allt det jag har i livet skulle hon nog haft svårt att ta in det. På samma sätt har jag själv har svårt att ta in hur lyckligt lottad jag är som människa. Jag har familjen, Niki, Nikis familj, en karriär, ett hem jag äger med Niki (och banken), en hund, en bra hälsa och fina vänner. Jag har det så bra. Ibland blir jag nästa rädd för att det nu bara kan gå utför. Men varför oroa sig för något man inte kan påverka?

 

3 bra saker med det här året.

– Att jag har 38 (!!!!) semesterdagar att ta ut och att 15 av dem försvinner i och med USA. Först några dagar i NY med Niki och därefter Kalifornien med hela familjen. Min syster blir nämligen klar PHD från Stanford. Duktig syster jag har.

– Att Milla som fick sin dödsdom förra hösten fortfarande är pigg och glad. Vi trodde inte att hon skulle få uppleva 2018 men än så länge hänger hon med. Har vi tur kanske hon klarar året ut. Men som Niki säger varje gång jag vill köpa en stooor hundmatspåse. ”Inte jinxa något nu, Lina”.

– Att det händer så mycket roligt för ens kompisar. Vi ska på tre bröllop det här året och fyra av mina vänner är gravida. Ska bli kul att få dansa på kärleksfester och dessutom få lära känna fyra nya typer. Man börjar bli vuxen.

3 bra saker med bloggandet.

– Förmodligen lite samma som alla andra. Men det här med att man lär känna nya människor genom bloggen är nog ganska roligt. Att blogga är lite som att hänga i hundparken. Man får nya bekanta med samma intressen. Fint ju.

– Eftersom allt bloggeri sedan 2011 finns kvar kan jag gå tillbaka i tiden och veta vad jag känt, tyck och gjort när och hur. Ganska unik dagbok ändå? Vill man umgås med mitt arkiv som inte flyttades med till WP kan man göra det här.

– Att få skapa något som bara är mitt betyder mycket för mig. På jobbet arbetar jag ofta med projekt som när de lyckas tas över av andra och jag börjar då på ett nytt projekt igen. Med bloggen är det någoting helt annat. Här bygger jag någonting som ingen kan ta ifrån mig eller för den delen förändra. Bloggen är min frizon, där jag får skapa innehåll med text och bild. Här får jag vara kreativ och här har jag roligt. Det är viktigt för mig att det känns roligt. Den dagen det inte är den känslan försvinner lägger jag ner. Dessutom blir jag jätteglad av alla läsare, kommentarer och feedback jag får. TACK <3.

 

Jag utmanar Linda, Jonski (Smulan) och Peppe.

Ser fram emot att se era svar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.