Jobb

Vad jag jobbar mederiet

Jag har sedan 2014 jobbat för ett företag som heter Bonusway. På den tiden var vi ett dussin anställda varav hälften av oss jobbade i Kotka och andra hälften i ett minimalt rum på Alexandersgatan i Helsingfors där vi delade ett litet skrivbord. Produkten i sig hette då Ostohyvitys och fanns förutom i Finland också i ett nystartat skede i Ryssland. Jag började tillsammans med min Turkiska kollega A. Vårt uppdrag var att starta upp Bonusway i Sverige respektive Turkiet. Country Managers som vi så glatt titulerades.

Bonusway är ett Bonuskort online. Vi ger pengar tillbaka på att du handlar och betalar ut summan till ditt bank- eller paypal-konto. I nuläget samarbetar vi med över 8000 nätbutiker. Bland annat Booking.com, Nelly.com, Zalando, Aliexpress, Hotels.com, Asos och mångamånga fler. Jag själv har fått tillbaka cirka 500€.

Då, 2014 började med att göra om den finska sidan till en trendigare site med mode och resa som inriktning. Jag översatte och gjorde om texter och funktioner till svenska. Jag var Bonusway.ses första medlem. Jag la till över 300 butiker och började med en ganska liten budget att få in nya medlemmar. I början skötte jag allt själv. Alltifrån Kundtjänst, nyhetsbrev, kampanjer till marknadsföring, sociala medier, kontakt med butiker och nätverk. Jag gjorde en hel del nu i efterhand korkade marknadsföringskampanjer men i slutändan desto mer framgångsrika. Jag blev snabbt en expert på digital marknadsföring och än idag är det min expertis. Vi växte snabbt och jag fick mer och mer budget att spendera. Så småningom fick jag anställa och teamet växte i samma takt som medlemsantalet. Idag är det Skandinaviska (Sverige, Danmark) teamet ett härligt gäng på sju och då är inte jag inkluderad.

Förra året lanserade jag tillsammans med ett gäng Country Managers upp ett antal länder i Östeuropa och sedan början på det här året jobbar jag endast med tillväxt.

Min resa i bolaget har varit varierande, full av frihet, risktagande, lärorikt, emellanåt tungt men oftast väldigt roligt. Numera är vi över 80 anställda (20 olika nationaliteter) och har ett kontor jag själv fått vara med och välja och framförallt fått inreda. Detta finska tillväxtföretag finns nu i 16 länder och ger tillbaka pengar till fem miljoner människor. Pretty cool ändå, om jag får säga det själv.

Vill du göra mig glad och dessutom få pengar tillbaka så får du gärna gå med. Medlemskapet är helt gratis och du får 10€/100kr som ”firstpurshase-bonus”.
Bor du i Finland?
Bor du i Sverige?

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *