Listor

Kvällslistan

Lånar en lista av Gabriella Skog.

Vad gör du just nu?
Kom hem från Ronja Rövardotter på Svenska Teatern för en liten stund sedan. Nu sitter jag i soffan på övervåningen och äter en smörgås på bröd som gick ut igår. Det går också.

Vad skrämmer dig?
Världspolitiken, klimatförändringar, att människor som styr verkar vara sjuka i huvudet och att jag verkligen inte vet vad det är för värld mina barn kommer att växa upp i. Ju mer jag tänker på den saken, desto mörkare blir det. Next.

Vad peppar dig?
Familj och vänner, den här bloggen, löpningen, känslan av att lyckas med något. 

Vad vill du ha som huvudsyssla om 5 år?
Kreativit i kombination med strategi.

Vad får dig att gråta? 
Frustration och orättvisa.

Vad är det sista du tänker på innan du somnar? 
Ibland ingenting och ibland på hemskheter, stunder då jag gjort bort mig, saker jag borde göra, framtiden och annat som jag verkligen verkligen verkligen inte ska tänka på just då. Har för övrigt testat Appen headspace och börjat öva på att meditera. Framförallt gillar jag det bruna whitenoice-ljudet.

Vad måste du ha hemma i matväg?
Ost, smör, jäst, bröd, gurka, mjölk, kaffe, ägg, kaviar, yoghurt, bananer.

Vad läser du just nu? 
Läste ut Den sista Mrs Parrish häromdagen och har nu gett mig fullhjärtat på Catariina Salos nya bok Parasit. Ska även fira hennes boksläpp imorgon i Berghäll. KUL!

Vad är skönt?
När Bernie leker doktor och plåstrar om mig för att sedan dyka upp med sitt lilla huvud två centimeter från mitt och berätta att jag nu är frisk och feberfri. När Louie vaknat på morgonen och tassar in till oss och kryper ner och bara vill gosa. Att komma in i andra andningen under löprundan, att kratta bort vinterlöv och plantera plantor. Att krypa ner i rena lakan som torkat utomhus, att läsa en bra bok med ett gott glas vin på balkongen och att ha de där kvällarna med Niki då vi bara pratar skit med varandra timme in och timme ut. Sällskapsspel på landet och dopp i hav.

Vad gör du när du är arg?
Vädrar ut ilskan. Är dock ingen skrikare och jag har kort minne. Är dessutom väldigt sällan arg. Kan inte komma ihåg när jag var arg senast?

Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms? 
Skickar inte sms. Använder whatsapp och var tvungen att kolla vad jag faktiskt skriver. Varierar mellan Halloj, hej och Hola.

Vad brukar folk kalla dig? 
Lina, så om jag heter. Niki har 200 olika smeknamn på mig, svårt att hänga med alltid.

Vad är det viktigaste som finns?
Mina barn.

Vad såg du senast på en scen?
Ronja Rövardotter på Svenskis tidigare ikväll. Tyckte att den var fantastisk. Välspelad, rolig, otrolig scenografi och härligt charmig. En fin uppsättning som jag är glad att jag såg.

Vad vill du rekommendera? 
Var snäll. Det är hårda tider för många just nu. Känns som om var och varannan person jag möter kämpar med något. Var snäll, ha överseende, hjälp någon om du har möjlighet och försök att inte vara så hård mot dig själv med det du kämpar med. Det kommer bli bra.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *