Gravid,  Vardag

Veckan som gått

Nejmen nu är det fredag. Bäst av allt är att det inte är vilken fredag som helst utan en fredag jag sett fram emot sedan mitten av december. Idag är det nämligen dags för det andra ultraljudet. Det är ju något magiskt med att gå på ultraljud (så länge allt är bra dvs). Det är ju så roligt att få ”träffa” sin framtida familjemedlem för en stund.

Dock är jag helt tydligt inte den emotionella typen här eftersom jag än så länge inte har blivit rörd under dessa besök. Har till och med fejkat en rörd reaktion på rådgivningen en gång när vi lyssnade på hjärtslagen eftersom jag kände att det förväntades av mig. Hehe. Inte helt normalt kanske? Men det jag gillar med både lyssna på hjärtljud och gå på ultraljud är ju det där att någon säger att det ser bra ut. Därför är det också alltid nervöst att gå på dessa. För man vet aldrig vad som kan hända. Oftast är det som bäst när det är över och man går därifrån med nyprintade bilder i handen. En stund då man kan andas ut för en stund.

Jag hoppas verkligen att vi får samma upplevelse idag. Att fisen mår bra där inne och att vi får ses om 20 veckor.

Hur som, här kommer några bilder från veckan som varit.

Jag har jobbat hemifrån varje dag (förutom tisdag då). Bytt plats lite då och då för att få in lite variation. Men för det mesta har jag hängt vid matbordet.  Köpt nybakat bröd och åländsk ost på väg hem från dagislämningen. På tal om dagislämningen så går allt med den biten verkligen superbra. Är så lycklig i själen för att lilla B trivs som fisken i vattnet. Så skönt.  Kalle till frulle gillar man ju. Om man nu gillar frulle. Men jag kämpar på och försöker göra frullen lite lyxigare varje morgon bara så att jag får i mig något.  I onsdags tittade jag på trackinglänken för att se var min framtida kamera höll hus. På en postterminal i Danmark sa den då och jag blev lite förbryllad. Ett land åt helt fel håll. Började överanalysera min kameras resa från Borås till Danmark och började tänka att den säkert skulle åka flygplan från Kastrup. Sen plingade det till i min telefon. Min kamera hade anlänt till en random musikbutik i Kasberget. Jag förstod ingenting. Helt tydligt befann den sig inte i Danmark. Men här fanns det inget att klaga på. Fem minuter senare hämtade jag ut mitt paket av en gitarrkille och här har vi den. Lådan!Säg hej till min nya familjemedlem. En Fujifilm X-T30! Hurra! Vi ska bli bästa vänner. Måste dock plugga på lite insåg jag två timmar in i experimenterandet. Mycket är ju nytt när man helt byter märke. Men åh så fin den är! Kärlek!En kväll bestämde vi oss för att pannkakor också kan vara middag. Med sylt och grädde. Plus iskall mjölk till det. Ja, jag är en av dom där vuxna som diggar mjölk. The real deal.  Björnens passion i livet är numera att läsa. Ett ord som upprepas och upprepas. LÄÄÄÄSA. Tycker det är gulligast i världen.  Så har jag gått med i Clubhouse. En ny ljud-SoMe där man går in i olika rum och lyssnar på ämnen. Tycker faktiskt att den än så länge är himla underhållande. Har lite svårt att slita mig.

Det var det hela.

Nu ultraljud, sen lunch med Niki på stan. Ikväll ska jag till Sandis på ”Halv åtta hos mig-middag”. Mycket taggad på det.

Hörs imorgon. Då vet jag hur dagens ultraljud har gått.

7 Comments

 • Emma

  Hej Lina!
  Letar större hem och funderar starkt på att flytta österut (från hfors centrum), drömmen är att bo nära havet och nånslags natur. Tammelund är absolut ett alternativ, men känner mig fundersam angående avsaknaden av service (typ när-alepa etc). Kan inte du skriva om det bästa med att bo i just Tammelund och hur ni känner kring att allt ligger lite längre bort än i Berghäll?? Evigt tacksam för lite bra hjärntvätt mitt bland alla dessa livsval.

  • Lina

   Hej Emma! Kul med tankar på ett nytt hem. Förstår precis hur du tänker och känner. Har ju varit där själv. Länge letade vi lägenhet, en större sådan i stan. Helst Berghäll då. Något som visade sig vara mer eller mindre omöjligt. Sen började vi tänka om. Fundera på vad vi egentligen har för behov idag, hur mycket vi egentligen är ute och partayar och vad som skulle kunna få oss att bo länge i ett hem. Inte sälja och flytta varannat år. Dessutom kände vi att vi inte villa maxa lånelöftena i och med att vi ville ha utrymme i vår ekonomi att göra roliga saker. Till slut landade vi i att vi skulle vilja ha ett parhus/radhus i Helsingfors. Inte för långt från stan och gärna vid havet. Egnahemshus kändes som för mycket att sköta plus att skatten där är 4%. Vi kikade österut även om ingen av oss egentligen varit så mycket här. Jag är ju från Sverige och alltid bott i centrala Helsingfors sen min flytt och Niki är från Svedjeholmen bredvid Drumsö. När vi hittade vårt parhus var just de där tankarna du beskriver något vi funderade på. Det finns ju ingen butik på ön, närmaste är Herttonäs eller Degerö. Båda går att gå till men det tar såklart mer tid än att springa in i dörren bredvid till alepan som vi hade det i Berghäll. Överlag måste man planera lite mer, men det kom redan innan genom att få barn. Vi försöker veckohandla det mesta och så gör vi lite småköp här och var. Antingen tar man en sväng till butiken eller så stannar man till på vägen hem. Så egentligen tycker jag inte att det är en grej. Det blir lite vad man gör det till. Med lite längre till butiken bor jag nu i världens härligaste område, vid havet där jag känner mig trygg och glad. Har en egen trädgård, en balkong och två terasser. Har fått mer än dubbelt upp med kvadratmeter och våra vänner som var här på middag igår kom hem på 15 med taxi till Berghäll. Det är fortfarande en del av Helsingfors och det känns. I slutändan har vi bara bytt till en lugnare stadsdel och inte till en förort, och det känns. Skulle rekommendera den här ön tusen gånger om och blir lycklig i själen när jag tänker på att mina barn kommer att få växa upp här.

   Dessutom har min man lagt till ön för Tiers elskotrar till våren, så kommer att kunna skotra till butiken på ett kick. Hehe.

   Gud, vet inte om jag lyckades svara på din fråga eller om jag bara svamlade på. Men mitt främsta råd är att promenera i området du funderar på. Se dig omkring, testa lokatrafiken och funder hur ett liv där ser ut i maj men också november.

   Blir bra! Ps. Blir du min granne så måste du komma på kaffe!

   Kram!

 • Emma

  Tack Lina för utförligt och inspirerande svar om Tammelund! Bra vibes. Nu råkade det sig så att vi tydligen lyckades shoppa ett stycke radhus där i helgen (har fortfarande lite svårt att fatta? Det gick så snabbt!), kommer därmed mycket gärna på en kopp kaffe sen nångång i maj/juni? (med vår lilla maj-bebis dessutom) kram!

  • Lina

   NEJMEN! Så kul!!!!! Woop! Grattis!!! Fantastiskt roligt också att du med ska få beeb snart! Blir ju sjukt kul! Klart vi ska ses!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *