Korpo

Sista Korpodagarna

Semestern börjar lida mot sitt slut och här har har satt all min lediga tid till vadå undrar ni?  Inte bloggen, det kan vi alla fall komma överens om. Så vad har jag pysslat med? Istället för att blogga som jag annars gör under Bernies dagssöm har jag spenderat tiden åt att segla Optimistjolle. Varje dag. Andu (min svåger) shoppade nämligen en begagnad Optimistjolle till barnen tidigare i somras och barnen (bland annat jag) tackar.

Jag har seglat sen jag var liten med min pappa som lärt mig grunderna. Har seglat alltifrån Snipe till Albin Express, Campus, Swan, 6mr, Dufour med mera. Men aldrig tidigare har jag seglat ensam. Det här betyder i praktiken att jag aldrig har behövt tänka själv, tills nu. Kan hända att jag är lite stor för en Optimist, men fan vad roligt det har varit.

 

Men nog om mitt amatörseglande och mer om de senaste dagarna. En natt bytte jag och Niki så att han tog natten och jag morgonen. Då fick jag uppleva det här som jag annars sover bort Bernie var inte så imponerad Men jag var, vilket var tur för jag var ganska trött. Eftersom Niki tog natten och jag vaknade såklart ändå. Varje gång.Vissa vaknar av minsta rörelse (jag) vissa vaknar knappt alls (min man)Så vi bytte tillbaka. Lika bra att jag tar nätterna när jag ändå vaknar. Plus att jag verkligen gillar sova på morgonen. Men fint är det att vakna tidigt om man får uppleva så här vackra mornar. Björnen sover alltid dagssömn i vagnen. Ser ju lite skönt ut det där med vagn. Borde skaffa en till mig också.Veckans absolut största fritidsfördriv. När Björnen sover turas vi om. På tal om Björnen blev han nio månader gammal idag.  Plus har namnsdag!Simmar dagligen, kan nästan gå, kan ta sig upp och ner för trappor. Han är en kung vår lilla kille. Jag då, Jag har blivit en person som går klädd likadant varje dag. Jaja. Plus blivit lite brun. 😀Tycker det här med sandstrand är ganska trevligt men förstår inte alls hur föräldrar till barn i Bernies ålder kan ha dom på en sandstrand? B lämnar filtar på en sekund. Sen äter han sand som om det vore löjrom. Förstår inte hur folk kan ha bebisar på strand? Förstår inte? En kväll lagade jag Ängamat, eller snålsoppa som det heter i Finland. Så underskattad måltid. Minst sagt.Svanfamiljen här på ön har imponerande många ungar i liv.  Oftast brukar det väl finnas två kvar vid det här stadiet?Livets nya hobby då. Där sitter jag och koncentrerar migMedan när andra seglar tar man det lugnt. För er som missat ett lifehack här i livet så går rallarrosen utmärkt att ha på salladen. Nu är det helg hörrni. Imorgon åker vi till Hangö. Hörs därifrån. Puss!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *