Korpo

Sista dagen på holmen

Idag var det vår sista dag här. Imorgon är det nämligen dags att åka hem igen eftersom det är slut på Nikis första semestervecka. Han kommer ha mer semester senare i sommar men det är lite oklart när. Jag själv tänkte ta söndag natt i stan och därefter flytta ut till Ingå för en vecka, så mitt havsliv fortsätter fast i en helt annan del av skärgården. Mina föräldrar kommer att komma till Ingå från Sverige någon dag efter midsommar och då gäller 14 dagars karantän för dom så efter det kan vi umgås igen. Får med andra ord bli två veckors stadsliv för oss innan vi är tillbaka i skärgården. Ändå tacksam över att Finland litelite öppnar på gränserna för fastighetsägare och människor med partners i landet så att lilla B får träffa sin mormor och morfar.

Tillbaka till Korpolivet. Idag var det den varmaste dagen hittills. Full sommarvärme och jag har badat fler gånger än jag kan räkna. Havet är inte ens kallt längre, mest uppfriskande. Vi bor i det lilla huset närmast stranden. Där har vi det bra. Två randiga typer och ett husLilla B gillar verkligen sn nya pool. 6,90€ kostade den och var minsann ett fynd. Ska köpa en pool till Ingå så att han kan poola där också. Testade även att doppa honom i Östersjön tillsammans med mig och han bara skrattade. Vattenpojken. På eftermiddagen fick B hänga med sin farmor och jag och Niki rodde iväg på utflykt. Nämligen berget på ön mitt emot. Obebott och högt. Klättrade högt upp och fick nästan lite svindel. Hehe. Det är något magiskt med höjderoch skärgårdsöar överlagNaturen är så torr men samtidigt så grönJag svängde runt i en lördagsdansSen avslutade jag turen med att hoppa från klipporna. SÅ JÄKLA NICEPrecis som mitt barn älskar jag vatten. Känslan. Väl hemma igen var det dags för lilla B att sova. Han var övertrött så vi serverade 10 minuter med Babblarna på Nikis dator. Han har fyra favoriter: Första låten, Kom dansa med mig, Hallihallå och Stompalång. Han skrattar högt och blir helt till sig varje gång. Lite kul att titta på. När B somnat åt jag och Niki middag på bryggan tillsammans. Grillmat idag igen tack vår gud som gett oss den amen. Sen tog jag en liten tur ensam till andra sidan holmen där de här två stolarna står. Drack vitt vin, kollade på solen och lyssnade på podd. Sen vandrade jag tillbaka genom skogen och kände mig jäkligt nöjd med veckan. Tacohej.

2 Comments

  • Amanda

    Ljuvligt skärgårdsliv ? du har alltid så fina bilder och man blir så glad av din blogg!
    Varifrån har ni köpt poolen? Måste nog också skaffa en liten pool!

    • Lina

      Tack detsamma Amanda! Verkligen. Poolen kommer från en liten butik i Korpo by. Tror det säkert finns liknande på typ Tokmanni. Den här är ju svinliten så köp kanske en större om du ska slå till 🙂 Kram

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *