Random

Ikea Flisat

Äntligen kom våra bokhyllor upp på väggarna i barnens rum. Hurra! Tog bara en månad efter inköp. Den som väntar på något gott, väntar alltid för länge. Hehe.

Ikea Flisat är en bokhylla som visar upp innehållet så att barnet enkelt kan se titlarna och välja själv vilken bok som ska läsas. Smart och fint, en kombo vi älskar. Ikea är bäst.

Louies rum

Med Louies böcker i. Vi har fler även barnböcker i alla former och färger. Hela vår nedersta stringhylla är barnens. Hälften av böckerna är dessutom på tyska, tack vare Nikis mamma Gaby. Sen har mina föräldrar sparat mina och mina syskons böcker så det finns massor av fint i bokväg för barnen i framtiden.

Bernies rum.

Med Bernieböcker

Vi är Lajon! – en bok illustrerad av Louies gudmor Ylvas storasyster. Fint <3

2 Comments

  • NS

    Hej,

    Kan du tänka dig skriva om hur/om dina barn lärt sig tyska? Då de säkert inte träffar sin farmor dagligen? Funderar på ifall barn kan lära sig ett språk de bara hör några timmar per vecka… Då vi alltså hemma har en liknelse situation.

    • Lina

      Hej. Våra barn kan inte tyska. Än så länge. Niki pratar tyska, svenska, finska och engelska flytande. Nikis mamma som kommer ifrån Tyskland pratar tyska med alla sina barnbarn. Under perioder då Bernie spenderat mycket tid med henne (en dag i veckan under ett år) blandande han in tyska ord här och var. Han gör det fortfarande. När något är varmt säger han till exempel att det är Heiss. Vi tänker att Gaby gärna får fortsätta prata så mycket tyska som möjligt med våra barn och att framförallt Niki (jag kan inte tyska) får läsa barnböckerna för dom båda. Nikis systers barn förstår vid det här laget i princip allt Gaby säger och kan även svara. Nikis brors barn bor i Österrike så dom får tyska på köpet där. Tänker överlag att det bara är hemåt att få in tyska lite var och här. Alltid snappar dom upp något 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *