Random

Status

Hej från vinterdagar då jag lyssnar på Kent från gamla cd-skivor, besöker biblioteket, bakar diverse kakor och hänger med sin hund i snön. Så ser min vinter ut just nu. Så lugn. Okej, ska vi vara helt ärliga var jag ute och dansade halva natten i klackar med Sabbe och Ylva i lördags. Så ja, det finns en del fartfläckar här också. Annars rullar livet på ganska långsamt. Helst skulle jag vilja att all snö regnade bort och att det kom en ordentlig köldknäpp utan snöfall så att isarna hinner frysa till. Vill ha tjocka, stabila isar att skida på. Inte den här porösa dödsfällan vi nu har att göra med. Vi får se. Vi har trots allt två vintermånader kvar innan våren kommer.

En annan sak. Har någon av er här något fantastiskt boktips? En bok som man öppnar och inte kan stänga fören sista sidan? Det bästa ni läst? Tell me.

8 Comments

  • Lina

   Uh! Så många bra tips. Såg att du även hade fortsättning på Björnstad bland dina favoriter. Ska ge mig på den asap!

 • Maria

  – Hans Roslings biografi, gillar generellt inte biografier, men bästa boken jag läst pa flera ar.
  – Hundra ars serien av Jan Guillou, inte heller någon favorit författare, men fastna för den serien, kanske beror pa att jag är Tagingejör och bot manga ar i Berlin;-) Börja med Brobyggarna, och tycker du om det finns redan en 7 böcker till att läsa 🙂
  – Gustavs grabb av GW. Person, handlar om hans uppväxt,
  – Asa Larsson, bästa däckar författaren, tyvärr sluta hon skrivare deckare efter ett tag.

  • Lina

   Tusen tack för alla tips. Har faktiskt aldrig läst Guillou konstigt nog. Kanske på tiden att ge honom en ärlig chans? Har helt missat Roslings självbiografi. Har läst Factfulness och gillade den starkt, så hans självbiografi känns nu när jag vet att den finns som ett måste. Ps. Saknar också Åsa Larsson, har läst samtliga deckare av henne.

 • Mamma

  Boktips från Gokväll idag ”Vår älskade” av Kamila Shamsie, en sån bok som man har svårt att slita sig ifrån. Tänkte kolla på Biblioteket om de har den. Tips nr 2 var ”Ett hemligt liv – Verner von Heidenstam och Kate Bang” av Martin Kylhammar som också lät väldigt intressant och spännande. Helsingfors har ju ett nytt jättefint bibliotek – kanske de har eller Ingå?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.