Landet

Dagens arbetsplats och att ha bil

Måste ju passa på att hänga lite här i Ingå samtidigt som pappa är här. Ska i och för sig åka tillbaka till stan för ett möte men kommer tillbaka hit igen redan imorgon och då i sällskap av min man. Sen är det lördag och då kommer vi svänga vår bruna lilla bil tillbaka till stan igen för att gå på Emilias 30-årsfest. Ja, ni hör. Privatbilismen i familjen ligger på toppnivå den här veckan.

Vi har ju en liten Hyundai i20 som kom direkt från fabriken i början av 2017. Den drar väldigt lite bensin och har en motor i samma storlek som en symaskin. Ingen av oss har behov av en penisförlängare i dagsläget utan vill ha en bil som tar oss så billigt som möjligt från A till B med noll problem. Är det någonting jag lärt mig av min pappa så är det att en bil inte är en investering utan en förbrukningsvara. Med vår bil vi har vi en femårs garanti som gör att om bilen får problem är det inte vårt problem. Dessutom är den privatleasad så innan garantin har gått ut har vi lämnat tillbaka den och bytt ut den mot något nytt. Himla smidigt.

Varför har vi bil då undrar ni? Vi som bor i stan med både metro, buss och spårvagn utanför dörren. Jo för att ta oss till våra landeställen vilket vi gör året om. I stan används den lite då och då när vi åker på olika turnéer, men framförallt är den ett transportmedel till Ingå och Korpo. Helsingfors – Ingå = A-B.
Har du bil?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.