Random

I närområderiet

Vet inte hur bra koll ni har på vårt område? Vi har nu bott i Berghäll (nära Tölöviken) i ett år och en månad. Vi är kanske inte de bästa av invånare med tanke på att vi är väldigt förtjusta i att hänga i vårt hem och kanske inte så mycket utanför det. Men såklart rör vi oss då och då utanför dörren annat än att gå ut med hunden eller gå till jobbet. För något av det absolut bästa med det här området är ändå restaurangerna och barerna. Här finns bra grejer runt varje hörn. Bara på vår gata har vi:

Sandro Tredje Linjen 17
Originalet Sandro. Stället Helsingforsborna krigade om för att få ett bord på för några år sedan. Numera finns det tre Sandro i vår stad vilket innebär att det är enklare att spontant få ett bord. Trevligt tycker jag och Niki som gillar att känna efter innan vi bestämmer oss. God vällagad mat med inspiration från Nordafrika. Bra stämning och trevlig personal. Alltid värt det.

Kolmon3n Tredje Linjen 11
Modern nordisk mat som bygger på säsongens råvaror. Avslappnad fine dining är ändå något man lite älskar. Kolmon3n är som den där bästa kompisen som alltid håller vad den lovar och varken försöker för mycket eller för lite. Man vet vad man får oavsett lunch eller middag. Glad blir man i alla fall. Och mätt då såklart. Tidigare fanns även en light-version kallad Loung3 längre upp på gatan men den har tyvärr försvunnit och gett plats till en mini asian fusion resturang (oklart, har inte ätit där än).

Barer finns det verkligen gott om. Det trevliga med dessa är att de är ganska billiga. Ett glas här kostar mycket mindre än i centrum. Här kan du få ett glas vin för tre till fem euro. Okej, kanske inte jordens bästa vin, men relativt drickbart ändå. Bara grejen får en att känna sig som att man bor i någon annan billigare huvudstad (Budapest t.ex).

Café Talo (Tavastvägen 2)
Bra, trivsam bar vid Hagnäs Metrostation. Här kan du förutom att dricka sauvignon blanc för 5,80 äta bra hamburgare och pokebowls. Bra ställe att träffa en vän på som du vill hänga med och faktiskt höra vad hen säger. Trevlig inredning och ingen sunkig känsla. Man mår bra på Café Talo. Stänger 01.

Omppu (Broholmsgatan 15)
Okej, mer sunkigt har vi här. Men denna lilla bar som också ligger lite ovanför Hagnäs Metrostation (när du går upp för backen mellan ingångarna) är alltid full med folk. Det älskar man ju lite ändå. En bar som får en att känna sig som att det faktiskt bor andra människor i stan och att dom också går utanför dörren fast det är onsdag och kallt. Det billigaste vita vinet här är ca fyra euro. Lite oklart. Ja, sunkigare ställe men socialt och glatt. Stänger 02.

Musta kissa (Andra Linjen 15)
Den här baren är liten, semisunkig men på något vänster väldigt charmig. Kanske beror det på att jag och Niki gått dit ibland för att prata livet lite. Ni vet när man behöver byta miljö och hänga lite och inte ha lockande netflix i närheten. Billigt vin får du även här. Black Tower som husets vin heter är kanske inte något att direkt hänga i julgranen men jag lovar att de andra alternativen ligger på samma prisnivå.  Stänger o2.

Pub Sirdie (Tredje Linjen 21)
Okej. Nu pratar vi Sunkigt. Nikis äldsta bror som bor i Sverige har fått för sig att det här är hans absoluta favoritbar. Väldigt oklart varför. Minimal bar där allting kostar ingenting. Har du ens vågat öppna dörren till denna mytiska bar så har du inget annat alternativ än att gå in. Vid det här laget har samtliga i baren redan hunnit studera dig. Så liten är den. En skobox med miniutbud till minipris. Charmigt på sitt sätt. Stänger 02.

Var hänger du?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.